O RESTAURACI

Naší společnou vášní je jídlo a vaření a o tu bychom se s Vámi prostřednictvím restaurace Amuse rádi podělili.

Proč právě Amuse?? Amuse[amis], znamená ve francouzském jazyce potěšení, a právě potěšení z jídla a pití, je to co chceme společně s Vámi v naší restauraci Amuse sdílet.

Filozofie restaurace je pracovat s kvalitními surovinami, které si vybíráme od našich tuzemských i zahraničních dodavatelů a farmářů. Osobností, kteří společně s námi sdílí stejnou vášeň a my tímto přebíráme milou povinnost s jejich surovinami naložit co nejlépe, na základě našich znalostí a zkušeností.

Rádi se opíráme o tradiční pilíře klasické gastronomie, do kterých se snažíme vkládat naše nápady, myšlenky a dát tak jídlu moderní směr.
Aby poté co se dostane na talíř, Vám a Vašim blízkým přinášelo harmonický zážitek v každém soustu.

Těšíme se na Vás!

Martin Liška

Martin, pracoval u uznávaných šéfkuchařů jako je například Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgoise, oceněný Michelinskou hvězdou. Získal mnoho kuchařských ocenění z mezinárodních a tuzemských soutěží např. zlatá a stříbrná medaile z Thailand – Food and Hoteliers Expo. Martin sbírá historické kuchařky, které jsou pro něj inspirací.

Michal Veréb

Michal, prošel několika známými pražskými restauracemi, kde pracoval na vedoucích pozicích a získal tak zkušenosti v oblasti moderní gastronomie, jak tradiční české, tak i mezinárodní kuchyně. Michal má také bohaté zkušenosti s vedením kuchařských kurzů.